bewaar
Pasta alla Catania
Pasta alla Catania
bewaar

Pasta alla Catania

20 min. bereiden
30 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

3 el

olijfolie

300 g

spaghetti

1 blik

tomatenblokjes

10 blaadjes

basilicum

50 g

Pecorino Romano (kaas)

Aan de slag

1

Bestrooi de aubergines ruim met zout en leg ze minstens 30 min. in een vergiet om uit te lekken. Dep de plakken droog met keukenpapier.

2

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de aubergine 8-10 min. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de tomatenblokjes bij de aubergine en laat met de deksel op de pan nog 5 min. zachtjes stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel het basilicum over de pasta en serveer met de Pecorino Romano.

tip

algemeenLekker met een rucolasalade met pijnboompitten. Rooster 2 el pijnboompitten goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 75 g rucola om met 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de rucolasalade met de pijnboompitten.

Groente in de lengte snijden

Instructievideo - 00:45 min.