bewaar
Pasta alla Catania
Pasta alla Catania
bewaar

Pasta alla Catania

20 min. bereiden
30 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

3 el

olijfolie

300 g

spaghetti

1 blik

tomatenblokjes

10 blaadjes

basilicum

50 g

Pecorino Romano (kaas)

Aan de slag

1

Bestrooi de aubergines ruim met zout en leg ze minstens 30 min. in een vergiet om uit te lekken. Dep de plakken droog met keukenpapier.

2

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de aubergine 8-10 min. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de tomatenblokjes bij de aubergine en laat met de deksel op de pan nog 5 min. zachtjes stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel het basilicum over de pasta en serveer met de Pecorino Romano.

algemeenLekker met een rucolasalade met pijnboompitten. Rooster 2 el pijnboompitten goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 75 g rucola om met 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de rucolasalade met de pijnboompitten.

Groente in de lengte snijden

Instructievideo - 00:45 min.