Ingrediënten
25 porties
1 zakje
amandelschaafsel
20 g
suiker
1
ei
4 plakjes
bladerdeeg
2
sinaasappels
poedersuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, de suiker en de helft van het ei door elkaar. Bestrijk de vellen bladerdeeg met dit amandelmengsel. Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 gelijke vierkanten en snijd deze vierkanten schuin doormidden tot driehoekjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk de driehoekjes met de rest van het ei. Bak de driehoekjes in 20 min. goudbruin en gaar. Snijd met een scherp mes de schil ruim van de sinaasappel, zodat ook de witte schil meekomt. Snijd nu de parten vruchtvlees tussen de witte vliezen uit. Snijd de gebakken driehoekjes horizontaal doormidden als een sandwich, leg tussen elk driehoekje een partje sinaasappel. Bestrooi de amandeldriehoekjes met poedersuiker.
Amandeldriehoekjes met sinaasappel

null porties
55 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, de suiker en de helft van het ei door elkaar. Bestrijk de vellen bladerdeeg met dit amandelmengsel. Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 gelijke vierkanten en snijd deze vierkanten schuin doormidden tot driehoekjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk de driehoekjes met de rest van het ei. Bak de driehoekjes in 20 min. goudbruin en gaar. Snijd met een scherp mes de schil ruim van de sinaasappel, zodat ook de witte schil meekomt. Snijd nu de parten vruchtvlees tussen de witte vliezen uit. Snijd de gebakken driehoekjes horizontaal doormidden als een sandwich, leg tussen elk driehoekje een partje sinaasappel. Bestrooi de amandeldriehoekjes met poedersuiker.
algemeen:Lekker bij een kopje espresso!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 25 personen)1 zakje amandelschaafsel
20 g suiker
1 ei
4 plakjes bladerdeeg
2 sinaasappels
0 poedersuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier