bewaar
Vlees-groentespies met gepofte aardappel
Vlees-groentespies met gepofte aardappel
bewaar

Vlees-groentespies met gepofte aardappel

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

245 g

varkensfiletlapje

250 g

champignons

3 stukjes

bosui

425 g

minimaiskolfjes in blik

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

75 ml

traditionele olijfolie

4

pofaardappelen

1

rode puntpaprika

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • grillpan

Aan de slag

1

Snijd de varkenfilets in 16 dobbelsteentjes en bestrooi met peper en zout. Borstel de champignons. Maak de bosui schoon en snijd in stukken van ca. 3 cm. Laat de minimaïs uitlekken en halveer. Ris de kruiden van de takjes (tijm en rozemarijn) en snijd fijn. Houd enkele blaadjes apart voor de yoghurtknoflooksaus en meng de rest met olie. Marineer het vlees en de champignons in kruidenolie. Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Rijg maïs, champignon, vlees en bosui 8 keer aan spies. Snijd paprika in 4 repen, smeer in met olie. Verhit grillplaat of -pan en gril vlees-groentespiesen in ca. 6 min. rondom gaar. Meng de verse kruiden door yoghurtknoflooksuas en serveer bij de spiesjes, paprika en gepofte aardappelen.