Pistachegehaktschijfjes met spinazie

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak aardappels (tafel (800 g))
- 140 g pistachenoten (gezouten)
- 1 grote ui
- 350 g rundergehakt
- 1 ei
- 50 g boter
- 2 zakken spinazie (a 300 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappelen in laagje water met zout naar smaak in 10-12 min. gaarkoken. Afgieten. Pistachenootjes schoonmaken en fijnhakken. Ui pellen en fijnsnijden. In schaal gehakt (met hand) mengen met ei, pistachenootjes, helft ui en naar smaak zout en peper. Van gehakt 8 balletjes draaien en deze plat drukken. In ruime koekenpan helft boter verwarmen. Hierin gehaktschijfjes rondom bruinbakken. Op matig hoog vuur in ca. 10 min. gaarbakken. Ondertussen rest boter in grote wok verhitten. Hierin rest ui ca. 3 min. bakken. Spinazie toevoegen, laten slinken en naar smaak zout en (cayenne)peper toevoegen. Gehaktschijfjes, gekookte aardappelen en gebakkenspinazie over 4 borden verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 632 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 47 g
- vet 36 g