bewaar
Pistachegehaktschijfjes met spinazie
Pistachegehaktschijfjes met spinazie
bewaar

Pistachegehaktschijfjes met spinazie

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappels

140 g

pistachenoten

1 grote

ui

350 g

rundergehakt

1

ei

50 g

boter

2 zakken

spinazie

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Aardappelen in laagje water met zout naar smaak in 10-12 min. gaarkoken. Afgieten. Pistachenootjes schoonmaken en fijnhakken. Ui pellen en fijnsnijden. In schaal gehakt (met hand) mengen met ei, pistachenootjes, helft ui en naar smaak zout en peper. Van gehakt 8 balletjes draaien en deze plat drukken. In ruime koekenpan helft boter verwarmen. Hierin gehaktschijfjes rondom bruinbakken. Op matig hoog vuur in ca. 10 min. gaarbakken. Ondertussen rest boter in grote wok verhitten. Hierin rest ui ca. 3 min. bakken. Spinazie toevoegen, laten slinken en naar smaak zout en (cayenne)peper toevoegen. Gehaktschijfjes, gekookte aardappelen en gebakkenspinazie over 4 borden verdelen.