bewaar
Romige bosuitjessoep
Romige bosuitjessoep
bewaar

Romige bosuitjessoep

25 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

boter

250 g

aardappelen

4 zakjes

bosuitjes

1 liter

kippenbouillon

125 ml

slagroom

1 tl

nootmuskaat

2 el

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Smelt de boter in een soeppan en bak de aardappelblokjes met het wit van de bosui en de helft van het groen van de bosui 3-4 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon toe en kook de soep in 10-15 minuten gaar. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de nootmuskaat. Serveer de soep in kommen en bestrooi met het groen van de bosui en de peterselie.

algemeenDeze soep vormt samen met een salade van kropsla met gepocheerd ei (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.