bewaar
Gargamels kaas-toverpot
Gargamels kaas-toverpot
bewaar

Gargamels kaas-toverpot

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

stokbrood

1 schaal

witte druiven

1 bakje

cherrytomaatjes

1

komkommer

1 eetlepel

boter

1 eetlepel

bloem

250 ml

melk

400 g

geraspte kaas

½ eetlepel

citroensap

Dit heb je nodig

  • (zwarte) kaasfonduepan met rechaud

  • fonduevorken

Aan de slag

1

Brood in plakjes snijden. Druiven in kleine trosjes verdelen. Tomaten schoonmaken en komkommer in reepjes snijden.

2

Boter in pan met dikke bodem smelten. Al roerend bloem erdoor scheppen en 1 min. bakken.

3

Beetje bij beetje 200 ml melk al roerend toevoegen. Blijven roeren tot saus dik en glad is. Geraspte kaas en rest van melk al roerend met houten lepel toevoegen tot alle kaas gesmolten is. Citroensap en zout en peper naar smaak erdoor roeren.

4

Kaasfondue in zwarte pot op tafel zetten. Schaaltjes met brood, groenten en fruit eromheen zetten.

5

Aan tafel brood, fruit en groenten in kaasfondue dopen.