bewaar
Aziatische zuurkool
Aziatische zuurkool
bewaar

Aziatische zuurkool

20 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zuurkool

100 ml

witte wijn

2 bakjes

paddestoelenmelange

25 g

boter

2 eetlepels

sojasaus

Aan de slag

Verwarm de zuurkool met de wijn en het vocht uit de verpakking 10 minuten met afgesloten deksel in een pan met dikke bodem. Maak intussen de paddenstoelen schoon met een paddenstoelen-borsteltje of met keukenpapier. Verhit de boter en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur tot alle vocht verdampt is. Schenk de sojasaus erdoor en roerbak nog 1 minuut. Giet het overtollige stoofvocht van de zuurkool af. Breng de zuurkool en de paddenstoelenmix op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zuurkool over 4 borden en schep de paddenstoelen erop. Serveer er een smeuïge puree bij van grofgestampte aardappels met crème fraîche en plakjes zwarte olijf erdoor, en een rosé gebakken wildbiefstukje.

tip

algemeenGiet aan tafel een scheutje truffelolie over de paddenstoelen of door de puree om de smaak van de paddenstoelen te versterken.