bewaar
Spliterwtjessoep met sinaasappel
Spliterwtjessoep met sinaasappel
bewaar

Spliterwtjessoep met sinaasappel

50 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

500 g

winterpeen

4 grote

aardappels

2

sinaasappels

2 grote

uien

2 tenen

knoflook

8 eetlepels

olijfolie

2

groentebouillontabletten

2 eetlepels

gemalen komijn

300 g

spliterwten

4 eetlepels

yoghurt

Dit heb je nodig

  • soeppan

Aan de slag

Peen en aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. Sinaasappelschil raspen en vrucht uitpersen. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. 3 el olie in soeppan verhitten. Hierin peen, ui, sinaasappelschil en knoflook 4 min. bakken. Bouillontabletten, komijn, erwten, sinaasappelsap en 1 1/2 l water toevoegen. Aan de kook laten komen en in ca. 40 min. gaar laten worden. Soep over 4 grote soepkommen verdelen en besprenkelen met scheutje olijfolie. Yoghurt erover verdelen en met nog wat komijn bestrooien.