bewaar
Courgette met ham en oude kaas
Courgette met ham en oude kaas
bewaar

Courgette met ham en oude kaas

20 min. bereiden
15 min. wachten
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

4

uien

4 tenen

knoflook

3 el

zonnebloemolie

½ tl

kerriepoeder

1 zakje

witte saus

¼ l

melk

1 zakje

gemalen oude kaas

2 pakjes

Yorkham

171 g

aardappelpuree à la minute

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 220 °C. Courgettes schoonmaken. Courgette eerst in twee stukken en dan in parten snijden. Uien en knoflook pellen. Uien halveren en in reepjes snijden. Knoflook fijnsnijden. In ruime koekenpan olie verhitten en hierin courgettes en uien 4 min. bakken. Knoflook, kerriepoeder, peper en zout naar smaak toevoegen en 1 min. meebakken. Witte saus met melk volgens aanwijzingen op verpakking bereiden. Van vuur af halen. Helft van kaas erdoor roeren. Courgettemengsel in midden van plakjes ham scheppen. Ham oprollen en rolletjes naast elkaar in ovenschaal leggen. Saus over ham scheppen, ca. 1 el kaas erover strooien en in hete oven in ca. 15 min. lichtbruin laten worden. Aardappelpuree bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Rest kaas en ruim peper erdoor roeren. Over 4 borden verdelen en hamrolletjes ernaast scheppen.