bewaar
Gepofte aardappel met rulgebakken worstjes
Gepofte aardappel met rulgebakken worstjes
bewaar

Gepofte aardappel met rulgebakken worstjes

15 min. bereiden
45 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

kruimige aardappelen

4

braadworsten

2 theelepels

paprikapoeder

2 tenen

knoflook

1 eetlepel

verse bieslook

150 g

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Hol met een scherp mes de aardappelen gedeeltelijk uit. Snijd het velletje van de worsten, kneed wat paprikapoeder door het worstvlees en vul de aardappelen hier ruim mee. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Pof ze in de voorverwarmde oven in 45-60 min. gaar. Controleer of de aardappel gaar is door er met een schilmesje in te steken; als het mesje gemakkelijk door het kruim glijdt, is de aardappel gaar. Roer de knoflook en de bieslook door de yoghurt en breng het sausje op smaak met zout en peper. Neem de aardappelen uit het aluminiumfolie en schep er ruim yoghurtsaus overheen. Geef de rest van de yoghurtsaus apart erbij. Lekker met andijviesalade.

tip

Aardappel poffen

Instructievideo - 01:01 min.