Ingrediënten
4 personen
1 kg
zoete aardappel
2 tenen
knoflook
4
traditionele olijfolie
2 tl
paprikapoeder
8 g
verse koriander
250 g
Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd in parten. Pers de knoflook. Meng de aardappelen met de olijfolie, knoflook en paprikapoeder. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en bak ca. 45 min. in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de knoflook en koriander fijn. Meng de yoghurt, koriander, knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Serveer bij de aardappelen.
Aardappel met dip

bijgerecht
4 personen
380 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd in parten. Pers de knoflook. Meng de aardappelen met de olijfolie, knoflook en paprikapoeder. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en bak ca. 45 min. in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de knoflook en koriander fijn. Meng de yoghurt, koriander, knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Serveer bij de aardappelen.
bewaartip:Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm voor serveren 10 min. in de oven op 190 ºC.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 kg zoete aardappel
2 tenen knoflook
4 traditionele olijfolie
2 tl paprikapoeder
8 g verse koriander
250 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier