Aard­ap­pel met dip

(353) waardeer
amerikaans bijgerecht 4 personen
2 353

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd in parten. Pers de knoflook. Meng de aardappelen met de olijfolie, knoflook en paprikapoeder. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en bak ca. 45 min. in de oven. Schep halverwege om.
  2. Snijd de knoflook en koriander fijn. Meng de yoghurt, koriander, knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Serveer bij de aardappelen.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm voor serveren 10 min. in de oven op 190 ºC.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Aardappel met dip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel met dip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 teen knoflook
  • 4 traditionele olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder

Schil de aardappelen en snijd in parten. Pers de knoflook. Meng de aardappelen met de olijfolie, knoflook en paprikapoeder.

3
3

Schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en bak ca. 45 min. in de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 8 g verse koriander
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder

Snijd de knoflook en koriander fijn. Meng de yoghurt, koriander, knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Serveer bij de aardappelen.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm voor serveren 10 min. in de oven op 190 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.