bewaar
Aardappel met dip
Aardappel met dip
bewaar

Aardappel met dip

10 min. bereiden
45 min. oventijd
354waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

2 tenen

knoflook

4

traditionele olijfolie

2 tl

paprikapoeder

8 g

verse koriander

250 g

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd in parten. Pers de knoflook. Meng de aardappelen met de olijfolie, knoflook en paprikapoeder. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en bak ca. 45 min. in de oven. Schep halverwege om.

2

Snijd de knoflook en koriander fijn. Meng de yoghurt, koriander, knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Serveer bij de aardappelen.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm voor serveren 10 min. in de oven op 190 ºC.