bewaar
Oosterse andijviestamppot
Oosterse andijviestamppot
bewaar

Oosterse andijviestamppot

30 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

kruimige aardappelen

3 el

olijfolie

250 g

sjalotten

1 el

massalapoeder

150 ml

melk

1 zak

gesneden andijvie

1 bakje

koriander

1 zakje

Katjang pedis

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem. Smoor de sjalotten met het massalapoeder met de deksel op de pan in 10 min. op laag vuur gaar.

2

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg al roerende de melk toe zodat een smeuïge puree ontstaat.

3

Schep het sjalottenmengsel erdoor en voeg de rauwe andijvie beetje bij beetje toe. Warm de stamppot al omscheppend zachtjes door tot de andijvie begint te slinken. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en schep vlak voor het serveren de koriander en de helft van de pinda's erdoor. Serveer de andijviestamppot in 4 diepe borden en strooi de rest van de pinda's erover.