bewaar
De gehaktbal van Tiny Brands
De gehaktbal van Tiny Brands
bewaar

De gehaktbal van Tiny Brands

50 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 x 500 gr

half-om-halfgehakt

4 grote

uien

5 tenen

knoflook

1 zakje

verse peterselie

3

eieren

1 theelepel

paprikapoeder

1 theelepel

oregano

75 g

paneermeel

5 eetlepels

olijfolie

Aan de slag

Doe het gehakt in een grote kom. Rasp de ui en pers de knoflook boven het gehakt. Meng het gehakt met de ui, de peterselie, de eieren, het paprikapoeder, de oregano, het paneermeel en zout en peper naar smaak. Kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Draai 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie en bak in 30 minuten de balletjes rondom bruin.

algemeenTiny Brands is AllerHande-lezeres: 'Mijn gehaktballetjes noem ik 'gehaktballetjes à la Wilma', naar onze buurvrouw op de camping waar wij al elf jaar elke zomer staan. Wilma is een heel goede kokkin en getrouwd met een Griekse man. Vandaar de mediterrane smaak van oregano in dit gerecht. Toen ik Wilma's gehaktballetjes voor het eerst proefde, heb ik meteen het recept gevraagd. Ik geef er wel mijn eigen draai aan, bijvoorbeeld door er soms wat extra ui in te doen. Dan worden ze wat pittiger van smaak. Of ik maak ze wat smeuïger door iets meer olijfolie door het gehakt te kneden. Onder vrienden en familie zijn de gehaktballetjes à la Wilma beroemd. Ik heb ze op mijn onlinekookschrift gezet, zodat anderen ze ook kunnen maken. Ze zijn zo lekker; eigenlijk moet iedereen ze een keer hebben geproefd.'