De gehaktbal van het team van De Librije
Een klassebal met ketjap, een snufje cayennepeper en een lik grove mosterd.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g rundergehakt
- 2 middelgrote eieren
- 80 g paneermeel
- 2 el grove Zaanse mosterd
- 2 el ketjap manis
- 1 tl cayennepeper
- 3 el ongezouten roomboter
- 380 ml vleesfond (pot)
Advertentie
Bereiden
- Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.
- Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.

Vlees braden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 1.240 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
De gehaktbal van het team van De Librije
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
De gehaktbal van het team van De Librije
- 400 g rundergehakt
- 2 middelgrote eieren
- 80 g paneermeel
- 2 el grove Zaanse mosterd
- 2 el ketjap manis
- 1 tl cayennepeper
Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
Verdeel het in porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.
- 3 el ongezouten roomboter
- 380 ml vleesfond
Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.