bewaar
Bladerdeegsandwich met peer en kaas
Bladerdeegsandwich met peer en kaas
bewaar

Bladerdeegsandwich met peer en kaas

20 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

bladerdeeg

1 struik

bleekselderij

4 grote

uien

4 eetlepels

zonnebloemolie

1 zakje

peen julienne

oude kaas

½ bakje

dadels

2 rijpe

handperen

Dit heb je nodig

  • wok

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 220 °C. Bakplaat met bakpapier bedekken. Plakjes bladerdeeg op bakpapier leggen. In hete oven in ca. 12 min. goudbruin bakken. Bleekselderij schoonmaken en in smalle boogjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Olie in wok verhitten en hierin bleekselderij en uienringen met zout naar smaak 8 min. bakken. Geregeld omscheppen. Na 5 min. peen toevoegen en samen nog 3 min. bakken. Kaas ondertussen in heel kleine blokjes snijden. Dadels in reepjes snijden. Peren schillen en halveren. Klokhuis verwijderen en peer in stukjes snijden. Dadels, peer en naar smaak peper aan uienmengsel toevoegen. Vuur uitzetten en kaas erdoor scheppen. Bladerdeeg met scherp kartelmes horizontaal in tweeën snijden. Onderkanten op vier borden leggen. Uimengsel erover verdelen en bovenkant van deeg erop zetten.