bewaar
Zalmpakketje
Zalmpakketje
bewaar

Zalmpakketje

Chic begin van een etentje, deze 'taartjes' van zalm en krab.

20 min. bereiden
524waarderingen

Ingrediënten

6 personen

300 g

gerookte zalmfilet

1 el

verse dille

170 g

krab

3 el

cocktailsaus

1

eetrijpe avocado

½

citroen

Dit heb je nodig

  • (espresso)kopjes

Chic begin van een etentje, deze 'taartjes' van zalm en krab.

Aan de slag

1

Druk de huishoudfolie goed tegen de wand van de kopjes en laat wat over de rand hangen. Bekleed kopjes met de plakjes zalm; laat ook de zalm over de rand hangen. Meng krab (houd een deel achter voor de garnering), fijngesneden dille en cocktailsaus. Breng op smaak met zout en peper.

2

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder pit, schep vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Meng blokjes avocado met het sap van citroen. Verdeel de krab-avocadosalade over de kopjes en klap de overhangende zalm terug. Vouw de overhangende folie terug en dek de pakketjes goed af. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

3

Vouw de folie open en zet de kopjes omgekeerd op borden. Verwijder de kopjes met de huishoudfolie. Garneer de zalmpakketjes met de achtergehouden krab en takjes dille. Schenk er eventueel nog een beetje cocktailsaus omheen.

bereidingstipVoor een portie van 6, maak zelf cocktailsaus door 2 el mayonaise te mengen met 1 el ketchup en eventueel 1 el whisky.