bewaar
Zalmtrio
Zalmtrio
bewaar

Zalmtrio

Niet één, niet twee, maar drie voorgerechten op één bord.

30 min. bereiden
1 uur wachten
109waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 el

verse dille

1 tl

witte basterdsuiker

2 stuks

verse Schotse zalmfilet

1

citroen

100 g

gerookte zalmfilet

125 g

ricotta

3 el

traditionele olijfolie

1

limoen

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • rasp

  • grillpan

Niet één, niet twee, maar drie voorgerechten op één bord.

Aan de slag

1

Meng de dille met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Wrijf 1 stuk zalmfilet in met het mengsel. Wikkel strak in vershoudfolie, leg in de koelkast en laat minstens 1 uur marineren.

2

Rasp de gele schil van de citroen. Schep de gerookte zalm door de ricotta en roer er 1 tl citroenrasp en 1 tl olie door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de andere zalmfilet in vieren. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalmfilet 3 min. aan iedere kant. De zalm moet vanbinnen net gaar zijn. Je kunt dit controleren door een kleine inkeping in het midden van de zalm te maken.

3

Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes en verdeel over 6 borden. Schep er een lepel ricotta-zalmmousse naast en een stukje gegrilde zalm met een partje limoen. Lekker met warm geroosterd witbrood.

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

combinatietipLekker met warm geroosterd witbrood.