bewaar
Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus
Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus
bewaar

Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus

Mooooooi! Daar lusten wij wel een boeketje van.

15 min. bereiden
213waarderingen

Ingrediënten

2 personen

62½ ml

crème fraîche

1½ el

sinaasappelmarmelade

1½ tl

Zaanse mosterd

3 el

traditionele olijfolie

1 el

citroensap

3 takjes

verse dille

1

komkommer

100 g

gerookte zalmfilet

4 blaadjes

frisée

Mooooooi! Daar lusten wij wel een boeketje van.

Aan de slag

1

Roer in een kommetje crème fraîche, marmelade, mosterd, peper en de zout tot een saus. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Klop in een kommetje, olie, citroensap, peper en zout tot een dressing. Knip de dille erboven en roer erdoor. Was de komkommer. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller 6 gelijke repen van de komkommer. Snijd de zalm in even brede repen als de komkommer. Besprenkel de zalm en de komkommer met dressing. Dek tot gebruik af en zet in de koelkast. Was de frisée, droog en leg op de borden.

2

Schep op elk bord iets boven het midden twee eetlepels sinaasappelsaus. Spreid de reep zalm uit en leg er een reep komkommer op. Rol ze samen losjes op. Maak op dezelfde manier de rest van de komkommer-zalmrolletjes. Zet op elk bord de helft van de rolletjes onder het sausje. Druk de onderkant iets samen en vouw de bovenkant iets uit zodat er roosjes ontstaan. Sprenkel de rest van de saus over de frisée. Garneer met takje dille. Serveer met geroosterd brood.