bewaar
Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
bewaar

Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal

25 min. bereiden
172waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 eetlepels

olie

1 theelepel

Indiase currypasta

500 ml

kippenbouillon

½ blikje

kokosmelk

1

citroen

8

zoetwater-reuzengarnalen groot

1 theelepel

zeezout

½ theelepel

chilipeper

1 eetlepel

korianderblaadjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren. Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook. Schep 1 theelepel citroenrasp door de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken. Bestrijk de gamba's met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper. Gril de gamba's in 3-5 minuten rondom goudbruin. Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand. Bestrooi met de koriander.