bewaar
Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
bewaar

Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal

25 min. bereiden
175waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 eetlepels

olie

1 theelepel

Indiase currypasta

500 ml

kippenbouillon

½ blikje

kokosmelk

1

citroen

8

zoetwater-reuzengarnalen groot

1 theelepel

zeezout

½ theelepel

chilipeper

1 eetlepel

korianderblaadjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren. Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook. Schep 1 theelepel citroenrasp door de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken. Bestrijk de gamba's met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper. Gril de gamba's in 3-5 minuten rondom goudbruin. Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand. Bestrooi met de koriander.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig