bewaar
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
bewaar

Zalm met knolselderij-aardappelpuree

De aromatische, iets zoete smaak van knolselderij doet het goed met de zachte smaak van zalm.

30 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

diepvries wilde zalm

1 kg

kruimige aardappel

1

knolselderij

6 el

traditionele olijfolie

1

knoflook & peper

300 g

diepvries fijne tuinbonen

½ el

gemalen komijn

De aromatische, iets zoete smaak van knolselderij doet het goed met de zachte smaak van zalm.

Aan de slag

1

Laat de vis ontdooien. Schil de aardappelen, snijd in vieren en breng aan de kook in een ruime pan met koud water en wat zout. Schil de knolselderij en snijd in stukjes. Voeg toe aan de aardappelen en kook in 15-20 min. gaar. Giet de aardappel en knolselderij af.

2

Stamp fijn met 1/3 van de olie. Voeg naar smaak knoflook & peper uit de molen en wat zout toe. Wrijf de zalmfilets royaal in met gemalen knoflook & peper en zout naar smaak. Verhit 1/2 van de olie in een koekenpan.

3

Bak hierin de zalm in 5-6 min. goudbruin en gaar, draai tussentijds om. Kook de tuinboontjes ondertussen in een laagje water met wat zout in 4-5 min. gaar. Giet af en meng met de rest van de olie, het komijnpoeder en wat zout. Leg de zalmfilets op grote borden. Schep de puree en de tuinboontjes ernaast.