Zalm met knol­sel­de­rij-aard­ap­pel­pu­ree

De aromatische, iets zoete smaak van knolselderij doet het goed met de zachte smaak van zalm.

(62) waardeer
hollands hoofdgerecht De aromatische, iets zoete smaak van knolselderij doet het goed met de zachte smaak van zalm. 4 personen
3 62

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de vis ontdooien. Schil de aardappelen, snijd in vieren en breng aan de kook in een ruime pan met koud water en wat zout. Schil de knolselderij en snijd in stukjes. Voeg toe aan de aardappelen en kook in 15-20 min. gaar. Giet de aardappel en knolselderij af.
  2. Stamp fijn met 1/3 van de olie. Voeg naar smaak knoflook & peper uit de molen en wat zout toe. Wrijf de zalmfilets royaal in met gemalen knoflook & peper en zout naar smaak. Verhit 1/2 van de olie in een koekenpan.
  3. Bak hierin de zalm in 5-6 min. goudbruin en gaar, draai tussentijds om. Kook de tuinboontjes ondertussen in een laagje water met wat zout in 4-5 min. gaar. Giet af en meng met de rest van de olie, het komijnpoeder en wat zout. Leg de zalmfilets op grote borden. Schep de puree en de tuinboontjes ernaast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 48-49

Zalm met knolselderij-aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met knol­sel­de­rij-aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 400 g diepvries wilde zalm
  • 1 kg kruimige aardappel

Laat de vis ontdooien. Schil de aardappelen, snijd in vieren en breng aan de kook in een ruime pan met koud water en wat zout.

2
2
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in stukjes. Voeg toe aan de aardappelen en kook in 15-20 min. gaar. Giet de aardappel en knolselderij af.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 knoflook & peper

Stamp fijn met de olie. Voeg naar smaak knoflook & peper uit de molen en wat zout toe.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie

Wrijf de zalmfilets royaal in met gemalen knoflook & peper en zout naar smaak. Verhit de olie in een koekenpan.

5
5
  • 300 g diepvries fijne tuinbonen

Bak hierin de zalm in 5-6 min. goudbruin en gaar, draai tussentijds om. Kook de tuinboontjes ondertussen in een laagje water met wat zout in 4-5 min. gaar.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el gemalen komijn

Giet af en meng met de olie, het komijnpoeder en wat zout. Leg de zalmfilets op grote borden. Schep de puree en de tuinboontjes ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.