bewaar
Groenten in gelei
Groenten in gelei
bewaar

Groenten in gelei

25 min. bereiden
1 uur wachten
31waarderingen

Ingrediënten

8 personen

100 g

groene aspergetips

200 g

tuinerwten

1

courgette

10 blaadjes

gelatine

2

groentenbouillonblokjes

100 ml

droge witte wijn

2 el

verse peterselie

100 g

witte kaas

½

citroen

Dit heb je nodig

  • huishoudfolie

  • cakevorm inhoud 1 liter, bekleed met huishoudfolie

Aan de slag

Kook de aspergetips en tuinerwten 1-2 minuten in water met zout en spoel koud af. Maak courgettelinten met een kaasschaaf en halveer ze in de lengte. Kook ze 1 minuut in een laagje water. Laat even afkoelen. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. Schenk de witte wijn erbij, haal de pan van het vuur. Roer de goed uitgeknepen gelatine erdoor. Schep de tuinerwten en de peterselie door elkaar en schep ze in de met huishoudfolie beklede cakevorm. Leg er een laagje kaasblokjes bovenop, daarboven de citroenrasp en bestrooi dit met peper. Drapeer de courgettelinten over de kaasblokjes en leg de aspergetips erbovenop. Schenk het gelatinemengsel over de vulling. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Stort de groenten in gelei voorzichtig op een schaal.