bewaar
Borsjt met wodkaroom
Borsjt met wodkaroom
bewaar

Borsjt met wodkaroom

15 min. bereiden
30 min. wachten
82waarderingen

Ingrediënten

1 schaal

gekookte bieten

1 tl

suiker

1 tl

gemberpoeder

1 el

balsamicoazijn

½ el

dijonmosterd

750 ml

kippenbouillon

1 bekertje

zure room

2 el

wodka

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Doe de geraspte bietjes met de suiker, gemberpoeder, azijn en de mosterd in een kom en laat de smaken minimaal 30 min. op elkaar inwerken. Doe het mengsel in een pan, voeg de kippenbouillon toe, meng goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bietjes nog 5 min. zachtjes koken. Pureer vervolgens met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Roer de zure room los met de wodka en royaal met (versgemalen) zwarte peper. Verdeel de soep in diepe kommen en schep in iedere kom een lepel wodkaroom. Lekker met roggebrood of geroosterd bruinbrood en een glaasje ijskoude wodka. Als garnering kun je een aardappelchipje in de borsjt steken.