bewaar
Groene salade met gegrilde kipfilet
Groene salade met gegrilde kipfilet
bewaar

Groene salade met gegrilde kipfilet

15 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

sinaasappel

1 eetlepel

zoete chilisaus

2 eetlepels

sojasaus

1 eetlepel

roerbakolie

200 g

kipfilet

150 g

haricots verts

1

komkommer

1 bakje

tuinkers

4 eetlepels

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Meng 2 eetlepels sinaasappelsap met de chilisaus, sojasaus en roerbakolie tot een marinade. Halveer de kipfilets in de lengte, bestrijk de stukken rondom met de marinade en leg ze in een hete grillpan. Gril de kip in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer de stukken regelmatig en bestrijk ze voor het keren steeds met de marinade. Snijd de puntjes van de haricots verts en kook ze in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze af in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte en snijd hem daarna in schuine plakken. Knip de tuinkers van het bedje. Roer in een kom de Griekse yoghurt met 2-3 eetlepels sinaasappelsap en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de haricots verts en komkommer erdoor en verdeel de salade over 2 borden. Leg de stukken gegrilde kip erop en strooi de tuinkers erover.