bewaar
Geflambeerde appeltjes met pastis en ijs
Geflambeerde appeltjes met pastis en ijs
bewaar

Geflambeerde appeltjes met pastis en ijs

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

sinaasappel

4 4

handappels

1 stukje

roomboter

50 g

bruine basterdsuiker

1 snufje

kaneel

4 el

pastis (slijter)

½ liter

roomijs

Aan de slag

1

Snijd de schil van de sinaasappel (zonder het wit) in zeer dunne reepjes. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.

2

Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes goudbruin.

3

Voeg de basterdsuiker, sinaasappelreepjes en kaneel toe en laat de appel op laag vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.

4

Zet de afzuigkap uit. Giet de pastis bij de appel en steek hem aan. Serveer de appels met een bolletje ijs als de vlammetjes gedoofd zijn.

algemeenIn plaats van ijs kunt u appeltaart bij de appeltjes serveren.