Geflambeerde appeltjes met pastis en ijs

frans
nagerecht
4 personen
4
24
Advertentie
Ingrediënten
- ½ sinaasappel (schoongeboend)
- 4 4 handappels
- 1 stukje roomboter
- 50 g bruine basterdsuiker
- 1 snufje kaneel
- 4 el pastis (slijter)
- ½ liter roomijs (bijvoorbeeld kaneelijs)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de schil van de sinaasappel (zonder het wit) in zeer dunne reepjes. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes goudbruin.
- Voeg de basterdsuiker, sinaasappelreepjes en kaneel toe en laat de appel op laag vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.
- Zet de afzuigkap uit. Giet de pastis bij de appel en steek hem aan. Serveer de appels met een bolletje ijs als de vlammetjes gedoofd zijn.
Tip:
In plaats van ijs kunt u appeltaart bij de appeltjes serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 55 g
- vet 18 g