Basisrecept klassieke mosselen
Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 kg verse mosselen
- 1 prei
- 1 wortel (alle varianten mogelijk )
- 4 el verse platte peterselie
- 250 ml visbouillon van tablet
- 50 g ongezouten roomboter
- 3 el mayonaise
- 3 el volle yoghurt
- 1 teen knoflook
Advertentie
Bereiden
- Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
- Was de prei en snijd in schuine ringen. Snijd de wortel in schuine plakken en de peterselie fijn. Doe de prei en de wortel met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen erop. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.
- Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud ze af en toe om. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.
- Roer een saus van de mayonaise, yoghurt en peper en zout. Pers de knoflook erboven. Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen.
combinatietip:
Lekker met knoflooksaus en stokbrood.

Mosselen maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 850 kcal
- eiwit 57 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 53 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 2.435 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Basisrecept klassieke mosselen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Basisrecept klassieke mosselen
- 2 kg verse mosselen
- 1 prei
- 1 wortel
- 4 el verse platte peterselie
- 250 ml visbouillon van tablet
Doe de prei en de wortel met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen erop. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.
- 50 g ongezouten roomboter
Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud ze af en toe om. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.
- 3 el mayonaise
- 3 el volle yoghurt
- 1 teen knoflook
Roer een saus van de mayonaise, yoghurt en peper en zout. Pers de knoflook erboven.
Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen.
combinatietip:
Lekker met knoflooksaus en stokbrood.