bewaar
Tomaten-roerbaksoep met gehakt
Tomaten-roerbaksoep met gehakt
bewaar

Tomaten-roerbaksoep met gehakt

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 stengels

bleekselderij

4

bospeentjes

1

dunne prei

½ eetlepel

bakgember

2 eetlepels

roerbakolie

150 g

rundergehakt

1 eetlepel

medium sherry

1 eetlepel

Chinese sojasaus

1 zakje

roerbaksoep voor tomatensoep

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden. Peentjes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in (schuine) ringetjes snijden. Bakgember iets fijner snijden.

2

In wok 1 eetlepel olie verhitten. Rundergehakt in ca. 2 minuten rul roerbakken. Rest van olie toevoegen. Selderij, wortel en prei toevoegen en op halfhoog vuur ca. 1 1/2 minuut roerbakken. Bakgember, sherry en sojasaus erdoor roeren. 6 dl water erbij schenken. Soepmix erdoor roeren en geheel aan de kook brengen. Soep ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Serveren met (warm) stokbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomaten-roerbaksoep met gehakt

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig