Tofu met groenten en sesamsaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 winterpeen
- 1 dunne prei
- 1 groene paprika
- 50 g sesamzaad
- 3 el lichte sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 1 el kristalsuiker
- 1 el sherry medium dry
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 375 g tofu naturel
- 2 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- vijzel
Advertentie
Bereiden
- Maak de winterpeen schoon en snijd in stukken van 6 cm en vervolgens in dunne plakken. Halveer de prei overlangs, was en snijd in stukken van 6 cm. Snijd de paprika in parten en maak schoon. Snijd de peen, prei en paprika in smalle reepjes. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad lichtbruin. Bewaar 1 el van de zaadjes. Plet de rest met een vijzel en meng in een kom met sojasaus, rijstazijn, suiker en sherry.
- Breng de bouillon aan de kook. Snijd de tofu in dunne plakjes en verwarm in de de bouillon 5 min. op laag vuur. Verhit olie in een wok of koekenpan. Roerbak de paprika en peen 1 min. Schep de prei erdoor en bak nog 1-2 min. mee. Schep de tofu uit de bouillon en verdeel over borden. Roer de sesamsaus nogmaals door en schep over de tofu. Leg de groentereepjes en op de tofu en bestrooi me het achtergehouden sesamzaad.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 285 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Tofu met groenten en sesamsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tofu met groenten en sesamsaus
- 1 winterpeen
- 1 dunne prei
Maak de winterpeen schoon en snijd in stukken van 6 cm en vervolgens in dunne plakken. Halveer de prei overlangs, was en snijd in stukken van 6 cm.
- 1 groene paprika
- 50 g sesamzaad
Snijd de paprika in parten en maak schoon. Snijd de peen, prei en paprika in smalle reepjes. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad lichtbruin.
- 3 el lichte sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 1 el kristalsuiker
- 1 el sherry medium dry
Bewaar 1 el van de zaadjes. Plet de rest met een vijzel en meng in een kom met sojasaus, rijstazijn, suiker en sherry.
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 375 g tofu naturel
- 2 el traditionele olijfolie
Breng de bouillon aan de kook. Snijd de tofu in dunne plakjes en verwarm in de de bouillon 5 min. op laag vuur. Verhit olie in een wok of koekenpan.
Roerbak de paprika en peen 1 min. Schep de prei erdoor en bak nog 1-2 min. mee. Schep de tofu uit de bouillon en verdeel over borden.
Roer de sesamsaus nogmaals door en schep over de tofu. Leg de groentereepjes en op de tofu en bestrooi me het achtergehouden sesamzaad.