
Gevulde portobello's
Vegetariërs over de vloer? Met deze gevulde portobello’s verwen je ze pas echt.
Ingrediënten
4 personen
4
portobello champignons
2 el
milde olijfolie
1
limoen
1 takje
verse tijm
100 g
witte kaas
75 g
waterkers
Dit heb je nodig
barbecue
Aan de slag
Bestrijk de champignons dun met olie en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Rasp 1/2 theelepel van de groene limoenschil af. Prak de limoenschil en de tijmblaadjes door de kaas en breng op smaak met (versgemalen) peper.
Verdeel het kaasmengsel over de open onderkant van de portobello's. Leg ze met de hoedjes naar beneden 7-10 min. op de barbecue tot de kaas is gesmolten. Serveer de portobello's met waterkers.
variatietipIn plaats van witte kaas kun je ook geitenkaas gebruiken, bijvoorbeeld Bettine Blanc of Chèvre de bellay. Voor een zoet accent kun je nog een beetje honing door de kaas roeren.