bewaar
Mediterrane tonijnsalade met boontjes en olijven
Mediterrane tonijnsalade met boontjes en olijven
bewaar

Mediterrane tonijnsalade met boontjes en olijven

Heerlijke maaltijdsalade met mediterrane twist.

15 min. bereiden
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krieltjes

2

middelgrote eieren

300 g

verse haricots verts

185 g

tonijnstukken in water

3

tomaten

1 bakje

koelverse knoflookdressing

15 g

verse platte peterselie

3 el

zwarte olijven zonder pit

Heerlijke maaltijdsalade met mediterrane twist.

Aan de slag

1

Laat de krieltjes in het zakje in de magnetron gaar worden, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de eieren 7 minuten en laat ze 1 minuut afkoelen in koud water.

2

Pel ze en snijd ze daarna ieder in de lengte in 8 partjes. Kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar, spoel ze af met ijskoud water. Giet het blikje tonijn af, doe de tonijn in een kom en haal met een vork de vis los.

3

Houd de stukken lekker groot. Snijd de tomaat in vieren. Schep de tonijn met de krieltjes, de tomaat en de haricots verts om met de knoflookdressing. Leg de partjes ei erop en bestrooi de salade met de olijven en de peterselie.