Mediterrane tonijnsalade met boontjes en olijven
Heerlijke maaltijdsalade met mediterrane twist.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g krieltjes
- 2 middelgrote eieren
- 300 g verse haricots verts
- 185 g tonijnstukken in water
- 3 tomaten
- 1 bakje koelverse knoflookdressing
- 15 g verse platte peterselie
- 3 el zwarte olijven zonder pit
Advertentie
Bereiden
- Laat de krieltjes in het zakje in de magnetron gaar worden, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de eieren 7 minuten en laat ze 1 minuut afkoelen in koud water.
- Pel ze en snijd ze daarna ieder in de lengte in 8 partjes. Kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar, spoel ze af met ijskoud water. Giet het blikje tonijn af, doe de tonijn in een kom en haal met een vork de vis los.
- Houd de stukken lekker groot. Snijd de tomaat in vieren. Schep de tonijn met de krieltjes, de tomaat en de haricots verts om met de knoflookdressing. Leg de partjes ei erop en bestrooi de salade met de olijven en de peterselie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Mediterrane tonijnsalade met boontjes en olijven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mediterrane tonijnsalade met boontjes en olijven
- 500 g krieltjes
- 2 middelgrote eieren
Laat de krieltjes in het zakje in de magnetron gaar worden, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de eieren 7 minuten en laat ze 1 minuut afkoelen in koud water.
- 300 g verse haricots verts
- 185 g tonijnstukken in water
Pel ze en snijd ze daarna ieder in de lengte in 8 partjes. Kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar, spoel ze af met ijskoud water. Giet het blikje tonijn af, doe de tonijn in een kom en haal met een vork de vis los.
- 3 tomaten
- 1 bakje koelverse knoflookdressing
Houd de stukken lekker groot. Snijd de tomaat in vieren. Schep de tonijn met de krieltjes, de tomaat en de haricots verts om met de knoflookdressing.
- 15 g verse platte peterselie
- 3 el zwarte olijven zonder pit
Snijd de peterselie fijn. Leg de partjes ei erop en bestrooi de salade met de olijven en de peterselie.