bewaar
Tilapia met salie in parmaham
Tilapia met salie in parmaham
bewaar

Tilapia met salie in parmaham

20 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tilapiafilet

16

verse salieblaadjes

8 plakjes

parmaham

olijfolie om te bestrijken

Dit heb je nodig

  • 16 cocktailprikkers

  • keukenpapier

  • barbecue

Aan de slag

1

Dep de tilapiafilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis aan beide kanten met peper. Snijd de vis in 16 gelijke stukken en leg op elk een salieblaadje.

2

Snijd de plakjes parmaham in de lengte doormidden. Wikkel in elke reep ham een stukje tilapiafilet en steek de ham vast met een cocktailprikker. Bestrijk dun met olie en bewaar de vis afgedekt in de koelkast.

3

Leg de tilapiapakketjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 6-8 minuten bruin en net gaar; keer halverwege voorzichtig.

algemeenIn plaats van tilapiafilet kun je ook filets van andere stevige vissoorten als kabeljauw of pangasius gebruiken.