Risotto met paddenstoelen en gehakt
Dat is handig: de porcini zitten al verstopt in de rijst.

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g ongezouten roomboter
- 300 g rundergehakt (schaal)
- 800 g verse Italiaanse roerbakgroente
- 275 g risotto ai funghi (pak)
- 1 liter rundvleesbouillon van tablet (van 2 tabletten)
- 175 g geraspte jonge kaas (zakje)
Advertentie
Bereiden
Smelt in een diepe pan 25 g boter. Bak hierin het gehakt al roerend rul. Voeg de groenten toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg al roerend en beetje bij beetje de bouillon toe. Kook de rijst in ca. 20 min. gaar, roer regelmatig. Voeg eventueel extra bouillon toe als rijst te droog wordt. Breng de risotto eventueel op smaak met zout en peper. Roer de boter erdoor en laat met de deksel op de pan 2 min. staan. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 745 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 1.805 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Risotto met paddenstoelen en gehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met paddenstoelen en gehakt
- 25 g ongezouten roomboter
- 300 g rundergehakt
Smelt in een diepe pan de boter. Bak hierin het gehakt al roerend rul.
- 800 g verse Italiaanse roerbakgroente
- 275 g risotto ai funghi
- 1 liter rundvleesbouillon van tablet
Voeg de groenten toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg al roerend en beetje bij beetje de bouillon toe.
Kook de rijst in ca. 20 min. gaar, roer regelmatig. Voeg eventueel extra bouillon toe als rijst te droog wordt.
- 25 g ongezouten roomboter
Breng de risotto eventueel op smaak met zout en peper. Roer de boter erdoor en laat met de deksel op de pan 2 min. staan.
- 175 g geraspte jonge kaas
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de kaas.