bewaar
Risotto met paddenstoelen en gehakt
Risotto met paddenstoelen en gehakt
bewaar

Risotto met paddenstoelen en gehakt

Dat is handig: de porcini zitten al verstopt in de rijst.

30 min. bereiden
144waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

300 g

rundergehakt

800 g

verse Italiaanse roerbakgroente

275 g

risotto ai funghi

1 liter

rundvleesbouillon van tablet

175 g

geraspte jonge kaas

Dat is handig: de porcini zitten al verstopt in de rijst.

Aan de slag

Smelt in een diepe pan 25 g boter. Bak hierin het gehakt al roerend rul. Voeg de groenten toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg al roerend en beetje bij beetje de bouillon toe. Kook de rijst in ca. 20 min. gaar, roer regelmatig. Voeg eventueel extra bouillon toe als rijst te droog wordt. Breng de risotto eventueel op smaak met zout en peper. Roer de boter erdoor en laat met de deksel op de pan 2 min. staan. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de kaas.