bewaar
Gegrilde karbonade met ovenaardappeltjes
Gegrilde karbonade met ovenaardappeltjes
bewaar

Gegrilde karbonade met ovenaardappeltjes

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 teentjes

knoflook

3 eetlepels

olijfolie

2 theelepels

paprikapoeder

1 zak

aardappelschijfjes

2 theelepels

kaneel

4 dunne

schouderkarbonades

1 krop

sla

1

komkommer

1 zakje

verse basilicum

2 dl

yoghurtdressing

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 250 °C. Knoflook pellen, in de lengte in vieren snijden. 1 el olie en 1/2 tl paprikapoeder mengen. Olie met aardappelschijfjes husselen. Over bakplaat verdelen en in oven in ca. 15 min. bruin laten worden. Halverwege knoflook toevoegen en omscheppen. In kommetje 2 el olie mengen met rest paprikapoeder, kaneel en 1/2 tl zout. Vlees hiermee inwrijven. In droge grillpan of op hete barbecue om en om bruin en gaar roosteren (ca. 15 min.). Slabladeren loshalen en grote bladeren scheuren. Sla wassen en drogen. Komkommer schillen en in plakjes snijden. Basilicumblaadjes loshalen. Stelen fijnhakken. Sla, komkommer, basilicumblaadjes en steeltjes mengen. Aardappelschijfjes met zout bestrooien. Sla over vier borden verdelen, dressing naar smaak erover schenken. Aardappeltjes en karbonades ernaast leggen.