bewaar
Tempura van tilapia en zomergroenten
Tempura van tilapia en zomergroenten
bewaar

Tempura van tilapia en zomergroenten

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

arachideolie

400 g

tilapiafilet

1

rode paprika

1

courgette

1 pak

tempuramix

6 el

Japanse sojasaus

2 el

droge sherry

2

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

Aan de slag

1

Schenk 6 cm olie in een wok en verhit tot 175 °C, controleer met behulp van de keukenthermometer. Dep de vis, paprika en courgette droog met keukenpapier.

2

Klop met een garde de tempuramix met 200 ml ijskoud water tot een beslag. Haal de vis en groenten in porties door het beslag en frituur in 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng in een kommetje de sojasaus, sherry en bosuitjes en serveer dit als dipsaus bij de tempura.