
Ingrediënten
1
ui
1 teentje
knoflook
1 pakje
saffraan
1 zak
zoetwater reuzengarnalen
2 pakjes
Marokkaanse couscous
2 eetlepels
(olijf)olie
1 eetlepel
bruine suiker
1 blikje
kikkererwten
1 schaaltje
stoomgroenten broccoli
Aan de slag
Ui pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. Saffraan mengen met 1 el koud water. Garnalen pellen. Couscous bereiden volgens gebruiksaanwijzing, maar rozijnen niet toevoegen. Rozijnen in schaaltje lauw water 5 min. wellen. Afgieten. In koekenpan olie verhitten en ui 3 min. bakken. Knoflook, garnalen en suiker toevoegen en nog 3 min. bakken. Rozijnen, kikkererwten (zonder vocht) en saffraan (met vocht) toevoegen. Even laten pruttelen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Groenten stomen volgens gebruiksaanwijzing. Op vier borden couscous met daarop eerst groenten en dan garnalen-uimengsel scheppen.