bewaar
Couscous met garnalen en stoomgroenten
Couscous met garnalen en stoomgroenten
bewaar

Couscous met garnalen en stoomgroenten

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teentje

knoflook

1 pakje

saffraan

1 zak

zoetwater reuzengarnalen

2 pakjes

Marokkaanse couscous

2 eetlepels

(olijf)olie

1 eetlepel

bruine suiker

1 blikje

kikkererwten

1 schaaltje

stoomgroenten broccoli

Aan de slag

Ui pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. Saffraan mengen met 1 el koud water. Garnalen pellen. Couscous bereiden volgens gebruiksaanwijzing, maar rozijnen niet toevoegen. Rozijnen in schaaltje lauw water 5 min. wellen. Afgieten. In koekenpan olie verhitten en ui 3 min. bakken. Knoflook, garnalen en suiker toevoegen en nog 3 min. bakken. Rozijnen, kikkererwten (zonder vocht) en saffraan (met vocht) toevoegen. Even laten pruttelen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Groenten stomen volgens gebruiksaanwijzing. Op vier borden couscous met daarop eerst groenten en dan garnalen-uimengsel scheppen.