bewaar
Kokosnasi met kipsaté en kroepoek
Kokosnasi met kipsaté en kroepoek
bewaar

Kokosnasi met kipsaté en kroepoek

20 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

witte rijst

450 g

nasigroenten

350 g

kipsaté

1 el

traditionele olijfolie

150 ml

kraanwater

50 g

mix voor nasi

3 el

ketjap

100 g

gemalen kokos

60 g

kroepoek

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Steek ondertussen de barbecue aan. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper uit het groentepakket en snijd het vruchtvlees in ringetjes.

2

Bereid de kipsaté volgens de aanwijzingen op de verpakking op de barbecue. Verhit de olie in een wok en roerbak de nasigroente en peperringetjes 5 min. Voeg het water, de kruidenmix en ketjap toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak 3 min. mee. Voeg de kokos en rijst toe en laat het geheel goed warm worden. Schep de nasi op borden en serveer met de saté, satésaus en kroepoek.

combinatietipLekker met geroerbakte broccoliroosjes.