bewaar
Tonijn met doperwtjes, citroen en bieslook
Tonijn met doperwtjes, citroen en bieslook
bewaar

Tonijn met doperwtjes, citroen en bieslook

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

(olijf)olie

1 zak

aardappelpartjes

2

uien

2 teentjes

knoflook

1 kleine

citroen

1 pak

doperwtjes

2 theelepels

suiker

1 flesje

kookroom

1 pakje

tonijnsteak

Aan de slag

In koekenpan 2 el olie verhitten, aardappelpartjes in 8 min. goudbruin bakken. Ondertussen uien en knoflook pellen en snipperen. Citroen onder kraan goed schoonboenen. Schil raspen en citroen uitpersen. Doperwtjes 5 minuten in ruim kokend water koken. In koekenpan rest olie verhitten en hierin ui 3 min. bakken. Geraspte citroenschil en knoflook toevoegen en 1 min. bakken. Citroensap, suiker toevoegen en even laten koken. Room, aardappelpartjes en tonijn toevoegen en 5 min zachtjes koken. Erwtjes toevoegen, op smaak brengen met zout en peper. Tonijn met doperwtjes over vier borden verdelen.