Glu­ten­vrije ra­vi­o­li met spi­na­zie, room en ci­troen

Deze frisse pasta is echt een aanrader.

(7) waardeer
hoofdgerecht Deze frisse pasta is echt een aanrader. 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water voor de ravioli aan de kook. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 4 min. Houd 1 flinke hand spinazie achter. Zet het vuur hoger en voeg eerst de knoflook en dan meteen de spinazie in delen toe. Roerbak 2 min. tot de spinazie is geslonken. Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
  3. Doe de geroerbakte spinazie in een hoge beker en voeg de kookroom toe. Pureer met de staafmixer tot een saus.
  4. Kook de ravioli in 4 min. beetgaar. Giet af en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Schep de achtergehouden spinazie door de saus en de saus op de ravioli. Rasp de gele schil van de citroen boven de pasta, schaaf de kaas erover en serveer.

variatietip:

In plaats van glutenvrije ravioli kun je ook een van de andere glutenvrije pasta's gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11  g
  • natrium 600 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Glutenvrije ravioli met spinazie, room en citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije ra­vi­o­li met spi­na­zie, room en ci­troen

1
1
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook

Breng een ruime pan water voor de ravioli aan de kook. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 el (olijf)olie
  • 600 g spinazie (gewassen)

Verhit de olie in een wok en fruit de ui 4 min. Houd 1 flinke hand spinazie achter.

3
3

Zet het vuur hoger en voeg eerst de knoflook en dan meteen de spinazie in delen toe. Roerbak 2 min. tot de spinazie is geslonken.

4
4

Laat de spinazie uitlekken in een zeef.

5
5
  • 125 ml kookroom

Doe de geroerbakte spinazie in een hoge beker en voeg de kookroom toe. Pureer met de staafmixer tot een saus.

6
6
  • 500 g glutenvrije ravioli spinazie-ricotta

Kook de ravioli in 4 min. beetgaar. Giet af en verdeel over 4 kommen of diepe borden.

7
7

Schep de achtergehouden spinazie door de saus en de saus op de ravioli.

8
8
  • 1 citroen
  • 50 g Pecorino Romano

Rasp de gele schil van de citroen boven de pasta, schaaf de kaas erover en serveer.

variatietip:

In plaats van glutenvrije ravioli kun je ook een van de andere glutenvrije pasta's gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.