bewaar
Mihoen met kip en garnalen
Mihoen met kip en garnalen
bewaar

Mihoen met kip en garnalen

15 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mihoen

1

gele paprika

2 el

traditionele olijfolie

200 g

gerookte kipreepjes

400 g

champignonroerbakmix

2 el

gembersiroop

3 el

Japanse sojasaus

100 g

jumbogarnalen

3

bosuien

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak op middelhoog vuur de kip goudbruin. Schep de paprikareepjes en de champignonroerbakmix erbij. Bak al omscheppend op hoog vuur tot de paprika begint te verkleuren. Breng het gerecht op smaak met de gembersiroop en sojasaus.

2

Schep de garnalen erdoor en warm ze nog even mee. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mihoen over kommen en schep het garnalen-kipmengsel erop. Bestrooi het geheel met bosui en serveer direct.

tip

variatietipGembersiroop is ook heerlijk in yoghurt of in mineraalwater met een partje limoen.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.