bewaar
Sinaasappeljam
Sinaasappeljam
bewaar

Sinaasappeljam

45 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

1

sinaasappel

1

limoen

3 grote

eieren

100 g

fijne kristalsuiker

125 g

roomboter

Dit heb je nodig

  • mixer

  • schoon jampotje (ca. 300 ml)

Aan de slag

Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en de limoen zo fijn mogelijk en pers de vruchten uit. Breng in een grote pan water aan de kook, draai het vuur laag en hang er een kleinere pan of kom in met een inhoud van ten minste 1 liter. De bodem van de pan/kom mag die van de pan met water niet raken. Mix de eieren met de suiker en de citrusrasp 2 min. tot het geheel wat lichter van kleur is. Schenk het citrussap erbij en mix nog 30 seconden. Voeg de boter toe en doe het geheel over in de kleinere pan of kom in het warmwaterbad. Blijf 10 min. mixen tot er een gladde, smeuïge crème ontstaat. Zeef de jam eventueel door een fijne zeef en giet 'm in een jampot. Lekker op Frans stokbrood.

tip

algemeenIn een afgesloten pot is de jam ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast. In de diepvries blijft hij twee maanden goed.