bewaar
Champignonspiesen
Champignonspiesen
bewaar

Champignonspiesen

Stevige herfstkost voor vegetariërs: een goed vullend bijgerecht van alleen maar groente.

45 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

kastanjechampignon

1

citroen

4 takjes

verse tijm

1 tl

grof zeezout

2 el

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Stevige herfstkost voor vegetariërs: een goed vullend bijgerecht van alleen maar groente.

Aan de slag

1

Laat de satéprikkers 30 min. in water weken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rijg de champignons aan de prikkers. Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd de rasp zeer fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm af.

2

Meng de citroenrasp, tijmblaadjes en het zeezout door de roomboter. Leg de champignonspiesjes in de ovenschaal en verdeel de citroen-tijmboter erover. Bak de spiesjes 5 min. in de hete oven. Serveer ze direct, met een partje citroen erbij.

bereidingstipDe champignonspiesjes meenemen? Leg de nog rauwe spiesjes in de ovenschaal, verdeel de citroen-tijmboter erover en bedek de schaal met aluminiumfolie. Schuif hem op de plaats van bestemming in de oven.