bewaar
Champignonspiesen
Champignonspiesen
bewaar

Champignonspiesen

Stevige herfstkost voor vegetariërs: een goed vullend bijgerecht van alleen maar groente.

45 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

kastanjechampignons

1

citroen

4 takjes

verse tijm

1 tl

grof zeezout

2 el

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Stevige herfstkost voor vegetariërs: een goed vullend bijgerecht van alleen maar groente.

Aan de slag

1

Laat de satéprikkers 30 min. in water weken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rijg de champignons aan de prikkers. Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd de rasp zeer fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm af.

2

Meng de citroenrasp, tijmblaadjes en het zeezout door de roomboter. Leg de champignonspiesjes in de ovenschaal en verdeel de citroen-tijmboter erover. Bak de spiesjes 5 min. in de hete oven. Serveer ze direct, met een partje citroen erbij.

bereidingstipDe champignonspiesjes meenemen? Leg de nog rauwe spiesjes in de ovenschaal, verdeel de citroen-tijmboter erover en bedek de schaal met aluminiumfolie. Schuif hem op de plaats van bestemming in de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Champignonspiesen

Stevige herfstkost voor vegetariërs: een goed vullend bijgerecht van alleen maar groente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig