bewaar
Crè­me brûlée zonder brander
Crè­me brûlée zonder brander
bewaar

Crè­me brûlée zonder brander

Fluweelzachte vanilleroom onder een krokant laagje. Het ultieme Franse toetje.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
2 uur 30 min. wachten
1417waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

250 ml

verse slagroom

250 ml

halfvolle melk

5

middelgrote eieren

100 g

kristalsuiker

50 g

witte basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • eenpersoonsovenschaaltjes (à 150 ml)

Fluweelzachte vanilleroom onder een krokant laagje. Het ultieme Franse toetje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 125 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng de slagroom en melk met het vanillestokje en -merg aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. trekken. Verwijder het vanillestokje.

2

Splits de eieren en doe de eidooiers met de suiker in een grote kom. Klop door elkaar. De eiwitten gebruik je niet. Schenk de hete room erbij en roer tot het mengsel wat dikker wordt. Verdeel over de schaaltjes. Zet de schaaltjes voorzichtig op een rooster in de oven. Laat de crème brûlée in ca. 45 min. gaar worden en helemaal stollen.

3

Laat 30 min. op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met de basterdsuiker. Zet ze vlak onder het grillelement totdat de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren. Let op: dit duurt maar 1 min.

bereidingstipJe kunt de crème brûlée 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Breng op de dag zelf met de ovengrill het suikerlaagje aan.

Crème brûlée

Instructievideo - 02:20 min.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.