bewaar
Pittige kipspiesjes
Pittige kipspiesjes
bewaar

Pittige kipspiesjes

30 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 teentje

knoflook

1 theelepel

sambal oelek

2 eetlepels

sojasaus

1 eetlepel

olie

150 g

kipfilet

1 eetlepel

milde Indiase currypasta

100 g

zilvervliesrijst

150 g

kippenbouillon

1 pak

stoomgroenten broccoli-rode ui-paprika

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

Roer in een schaal de knoflook, sambal, sojasaus en 1 eetlepel olie door elkaar. Schep de kip erdoor en marineer hem 15 minuten. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit in een antiaanbakpan de currypasta. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar. Steek de kiprepen zigzag aan satéstokjes, leg ze in een braadslede en rooster de kipspiesjes in de oven in 10 minuten gaar en bruin. Keer ze regelmatig en bestrijk ze dan met de marinade. Bereid de stoomgroenten in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de stoomgroenten door de curryrijst en schep deze in diepe borden. Leg de kipspiesjes er bovenop.

algemeenJe kunt de kipspiesjes ook in de grillpan bereiden. Reken dan op 5 minuten baktijd per kant.