bewaar
Lauwwarme salade van stoofpeertjes
Lauwwarme salade van stoofpeertjes
bewaar

Lauwwarme salade van stoofpeertjes

Je proeft zoet, zout en een ieniemienie zuurtje in de dressing.

15 min. bereiden
300waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

stoofpeertjes

1 el

traditionele olijfolie

150 g

ontbijtspek

2 el

gembersiroop

1 el

balsamicoazijn

75 g

rucola

37½ g

veldsla

100 g

zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • vergiet

  • keukenpapier

Je proeft zoet, zout en een ieniemienie zuurtje in de dressing.

Aan de slag

1

Laat de stoofpeertjes in een vergiet uitlekken en dep ze droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het bakvet in de pan zitten. Bak de stoofpeertjes in het bakvet van het spek lichtbruin. Sprenkel de gembersiroop erover en leg de peertjes op een bordje.

2

Roer de balsamicoazijn door het bakvet. Verdeel de rucola en veldsla over de borden en leg de stoofpeertjes en plakjes spek erop. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel de salade met het bakvet met de balsamicoazijn. Serveer direct.