bewaar
Radicchio salade met dadels, geitenkaas, bacon & pecannoten
Radicchio salade met dadels, geitenkaas, bacon & pecannoten
bewaar

Radicchio salade met dadels, geitenkaas, bacon & pecannoten

Rijkgevulde maaltijdsalade die er ook nog eens heel mooi uitziet.

20 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

70 g

ongebrande pecannoten

150 g

baconreepjes

2 kroppen

radicchio rode sla

75 g

rucola

150 g

dadels zonder pit

125 g

zachte geitenkaas 55+

6 el

olijfolie frisse citroen

2 el

gembersiroop

Rijkgevulde maaltijdsalade die er ook nog eens heel mooi uitziet.

Aan de slag

1

Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak in dezelfde koekenpan zonder olie of boter de bacon in 5 min. knapperig en goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Snijd de radicchio in repen van 1 cm. Meng de radicchio met de rucola en verdeel over de borden. Halveer de dadels in de lengte. Verkruimel de geitenkaas en verdeel met de dadels en bacon over de salade.

3

Meng de olie met de gembersiroop en schenk over de salade. Bestrooi met de pecannoten en versgemalen peper.

combinatietipLekker met een noten-rozijnenbroodje.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.