bewaar
Spaanse tuinboontjes met gebakken kriel
Spaanse tuinboontjes met gebakken kriel
bewaar

Spaanse tuinboontjes met gebakken kriel

30 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

2 bakken

krielaardappels

4 eetlepels

(vloeibare) margarine

1

ui

1

rode paprika

1 potje

zongedroogde tomaten

1

Spaanse chorizoworst

2 pakken

tuinbonen

½ zakje

verse tijm

Aan de slag

In ruime pan krieltjes 5 min. koken. Afgieten en laten uitlekken. In koekenpan helft van margarine verhitten en krieltjes volgens gebruiksaanwijzing bruin en gaar bakken. Ui pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Zongedroogde tomaten in reepjes snijden. Chorizo in blokjes snijden. Rest van margarine in koekenpan verhitten. Ui glazig bakken. Tuinboontjes en paprika toevoegen en 5 min. roerbakken. Tomaatjes en chorizo toevoegen en verwarmen. Tijm van takjes rissen. Krieltjes over vier borden verdelen met tijm bestrooien. Chorizo-groentenmengsel ernaast serveren.