Jachtschotel
bewaar
bewaar

Jachtschotel

1 uur bereiden
30 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui fijn en snijd de sucadelappen in stukken. Verhit de helft van de boter in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de uien goudgeel. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Schenk de bouillon erbij en voeg de laurier, kruidnagel, vleeskruiden en (versgemalen) peper naar smaak toe. Laat het vlees met de deksel schuin op de pan in 45-50 min. gaar worden, schep af en toe om.

Schil de aardappelen en kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Giet ze af. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de helft van de overgebleven boter en warme melk fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in. Vul de ovenschotel met een laagje aardappelpuree, een laagje vlees en een laagje appel. Herhaal dit nog 2 keer, zodat er drie laagjes aardappelpuree, drie laagjes vlees en drie laagjes appel zijn. Bestrooi het geheel met een laagje paneermeel en verdeel de rest van de boter erover. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

algemeenFamilierecept AllerHande 1 2007. 'Het hele huis ruikt lekker als het vlees urenlang op een zacht pitje staat te stoven', vindt Ingeborg de Jong (40). Haar liefde voor stoofschotels kreeg ze mee van haar moeder Gea Jansen (72). Gea: 'Mijn eigen moeder maakte 'm elk jaar, zodra het buiten kouder werd. Het hele huis rook dan naar stoofvlees. Daarna ging het vlees met appeltjes de oven in. Die smolten er dan helemaal overheen. Ik houd ervan om de maaltijd te versieren. Om die grote ovenschotel zet ik allemaal kleine schaaltjes met frisse bijgerechtjes. Rode kool, stoofpeertjes, appeltjes in sinaasappelsaus...'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Jachtschotel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig