bewaar
Chocoladeijstaart met sinaasappel
Chocoladeijstaart met sinaasappel
bewaar

Chocoladeijstaart met sinaasappel

15 min. bereiden
5 uur wachten
69waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 bak

chocoladeroomijs

1

chocoladecake

100 g

chocolade extra puur orange (tablet)

½ pot

sinaasappelmarmelade

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • hoge schaal, inhoud 2 liter

Aan de slag

1

Laat het ijs in 30 minuten zacht worden. Bekleed de hoge schaal aan de binnenzijde met enkele lagen huishoudfolie. Snijd de cake in dunne plakken.

2

Leg de sinaasappelplak (van de cake) midden op de bodem van de schaal. Bekleed de zijden van de schaal met de cakeplakken. Hak de chocolade in stukjes. Verwarm de marmelade in een magnetron op de hoogste stand gedurende 10 sec. Roer vervolgens met de chocolade door het ijs

3

Schep het ijs in de schaal en strijk aan de bovenzijde glad. Laat de ijstaart in diepvries ca 5 minuten bevriezen. Plaats de schaal omgekeerd op een bord en verwijder het vershoudfolie. Serveer de taart eventueel met slagroom.