Poffertjes-ijstaart

Advertentie
Ingrediënten
- 750 ml vanilleroomijs
- 750 ml chocoladeroomijs
- 290 g ambachtelijke poffertjes (pak)
- 125 ml verse slagroom
- 75 g pure chocolade
- 45 g chococrisps puur (potje)
Keukenspullen
- bakpapier
- springvorm (Ø 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Laat de 2 soorten ijs iets zachter worden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep bolletjes van het ijs.
- Verdeel de bolletjes ijs en de poffertjes onregelmatig over de springvorm. Stapel ze hoog in de vorm van een toren. Zet de springvorm tot gebruik in de vriezer. Klop de slagroom stijf.
- Hang een kom met de chocolade in stukjes in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
- Neem de springvorm uit de vriezer en verwijder de ring van de springvorm. Leg de ijstaart voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bord. Verwijder het bakpapier. Besprenkel de ijstaart met de gesmolten chocolade. Garneer met de slagroom en chococrisps. Serveer direct.

Au bain-marie smelten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 380 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Poffertjes-ijstaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Poffertjes-ijstaart
- 750 ml vanilleroomijs
- 750 ml chocoladeroomijs
Laat de 2 soorten ijs iets zachter worden.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep bolletjes van het ijs.
- 290 g ambachtelijke poffertjes
Verdeel de bolletjes ijs en de poffertjes onregelmatig over de springvorm. Stapel ze hoog in de vorm van een toren.
- 125 ml verse slagroom
Zet de springvorm tot gebruik in de vriezer. Klop de slagroom stijf.
- 75 g pure chocolade
Hang een kom met de chocolade in stukjes in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
Neem de springvorm uit de vriezer en verwijder de ring van de springvorm. Leg de ijstaart voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bord. Verwijder het bakpapier.
- 45 g chococrisps puur
Besprenkel de ijstaart met de gesmolten chocolade. Garneer met de slagroom en chococrisps. Serveer direct.