Pof­fer­tjes-ijs­taart

(115) waardeer
hollands nagerecht 10 personen
4 115

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de 2 soorten ijs iets zachter worden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep bolletjes van het ijs.
  2. Verdeel de bolletjes ijs en de poffertjes onregelmatig over de springvorm. Stapel ze hoog in de vorm van een toren. Zet de springvorm tot gebruik in de vriezer. Klop de slagroom stijf.
  3. Hang een kom met de chocolade in stukjes in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
  4. Neem de springvorm uit de vriezer en verwijder de ring van de springvorm. Leg de ijstaart voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bord. Verwijder het bakpapier. Besprenkel de ijstaart met de gesmolten chocolade. Garneer met de slagroom en chococrisps. Serveer direct.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 52-53

Poffertjes-ijstaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pof­fer­tjes-ijs­taart

1
1
  • 750 ml vanilleroomijs
  • 750 ml chocoladeroomijs

Laat de 2 soorten ijs iets zachter worden.

2
2

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep bolletjes van het ijs.

3
3
  • 290 g ambachtelijke poffertjes

Verdeel de bolletjes ijs en de poffertjes onregelmatig over de springvorm. Stapel ze hoog in de vorm van een toren.

4
4
  • 125 ml verse slagroom

Zet de springvorm tot gebruik in de vriezer. Klop de slagroom stijf.

5
5
  • 75 g pure chocolade

Hang een kom met de chocolade in stukjes in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).

6
6

Neem de springvorm uit de vriezer en verwijder de ring van de springvorm. Leg de ijstaart voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bord. Verwijder het bakpapier.

7
7
  • 45 g chococrisps puur

Besprenkel de ijstaart met de gesmolten chocolade. Garneer met de slagroom en chococrisps. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.