bewaar
Dame blanche
Dame blanche
bewaar

Dame blanche

Een klassieker, maar dat is-ie natuurlijk niet voor niets geworden.

15 min. bereiden
104waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

amandelschaafsel

75 ml

volle melk

100 g

pure chocolade

100 ml

verse slagroom

4 bolletjes

vanilleroomijs

Dit heb je nodig

  • ijscoupes of wijnglazen

Een klassieker, maar dat is-ie natuurlijk niet voor niets geworden.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, roer de chocolade erdoor en laat van het vuur af in de melk smelten. Roer af en toe. Klop ondertussen de slagroom met de suiker net niet stijf.

2

Doe in elke ijscoupe of wijnglas een bolletje ijs, schenk de warme chocoladesaus erbij en schep er wat slagroom op. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer direct.