bewaar
Varkenshaasje met champignonroomsaus
Varkenshaasje met champignonroomsaus
bewaar

Varkenshaasje met champignonroomsaus

Dé Hollandse klassieker is altijd feestelijk.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

45 g

amandelschaafsel

450 g

aardappelkroketjes

1 kg

spruitjes

450 g

varkenshaas

3 el

vloeibare margarine

360 g

champignonroomsaus

Dé Hollandse klassieker is altijd feestelijk.

Aan de slag

1

Oven op 220 °C voorverwarmen. Verhit de koekenpan zonder boter of olie. Rooster de amandelen in 2 min. lichtbruin. Laat de amandelen afkoelen.

2

Bak de aardappelkroketjes in ca. 15 min. bruin in de oven. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in ruim water in 10 min. beetgaar.

3

Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 2 cm dik. Verhit in de koekenpan de margarine. Bestrooi het vlees ruim met peper. Bak de varkenshaas in ca. 6 min. van buiten bruin en van binnen iets rosé. Bestrooi met zout.

4

Verwarm de saus volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de varkenshaasjes met de saus, aardappelkroketjes en spruitjes. Garneer de spruitjes en saus met amandelschaafsel.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Varkenshaasje met champignonroomsaus

Dé Hollandse klassieker is altijd feestelijk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig