bewaar
Varkenshaasje met champignonroomsaus
Varkenshaasje met champignonroomsaus
bewaar

Varkenshaasje met champignonroomsaus

Dé Hollandse klassieker is altijd feestelijk.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

45 g

amandelschaafsel

450 g

aardappelkroketjes

1 kg

spruitjes

450 g

varkenshaas

3 el

vloeibare margarine

360 g

champignonroomsaus

Dé Hollandse klassieker is altijd feestelijk.

Aan de slag

1

Oven op 220 °C voorverwarmen. Verhit de koekenpan zonder boter of olie. Rooster de amandelen in 2 min. lichtbruin. Laat de amandelen afkoelen.

2

Bak de aardappelkroketjes in ca. 15 min. bruin in de oven. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in ruim water in 10 min. beetgaar.

3

Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 2 cm dik. Verhit in de koekenpan de margarine. Bestrooi het vlees ruim met peper. Bak de varkenshaas in ca. 6 min. van buiten bruin en van binnen iets rosé. Bestrooi met zout.

4

Verwarm de saus volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de varkenshaasjes met de saus, aardappelkroketjes en spruitjes. Garneer de spruitjes en saus met amandelschaafsel.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.